Özgürlük Filosu-3 Gazze’ye Doğru Yolculuğuna Devam Ediyor

  • 28 Haziran 2015
  • 810 kez görüntülendi.
Özgürlük Filosu-3 Gazze’ye Doğru Yolculuğuna Devam Ediyor

Gazze Şeridi’ne insani yardım götürmek ve deniz yoluyla ablukayı kırmak için yola çıkan Özgürlük Filosu-3 Akdeniz’de yolculuğunu sürdürürken, aktivistler işgal güçlerinin müdahale ihtimaline karşı filonun korunması çağrısında bulunuyor.

Özgürlük Filosu-3’ün ilk gemisi, aralarında Tunus eski cumhurbaşkanı Munsıf El-Merzuki ve işgal rejimi parlamentosu Knesset’in Arap üyelerinden Filistinli milletvekili Basil Ğattas’ın da bulunduğu 17 aktivistle birlikte Cuma gecesi, diğer üç gemi de Cuma günü sabah saatlerinde Gazze’ye doğru yola çıktı. Özgürlük Filosu-3 ile Gazze’ye gidecek beşinci gemi ise hareket etmesine saatler kala sabotaja maruz kaldı ve bozuldu.

Organizatörlerin tahminlerine göre Özgürlük Filosu-3’ün yarın (29 Haziran Pazartesi) sabah erken saatlerde Gazze Şeridi sahillerine ulaşması bekleniyor.

İşgal yönetimi, gemilerin Filistin karasularına girdiği anda durdurulacağını açıklarken, aktivistler işgal rejiminin tehditlerine boyun eğmeyeceklerini ve gemilerin yola devam edeceğini söyledi.

İşgal rejiminde bazı politikacılar Özgürlük Filosu-3’e müdahale edilerek aktivistlerin “terör örgütlerine destek” suçlamasıyla tutuklanmasını isterken, Filistinli aktivistler de filonun işgal güçlerinin müdahalesinden korunması çağrısıyla sosyal paylaşım sitelerinde kampanya başlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.