Pakistan Alimleri Suudi Yöneticileri Kınadı

  • 05 Haziran 2015
  • 1.206 kez görüntülendi.
Pakistan Alimleri Suudi Yöneticileri Kınadı

Pakistan’ın Karaçi şehrinde yüzlerce âlim, Suudi Arabistan’ın Yemen saldırılarını ve Riyad yönetiminin aşırıcı terör gruplarını desteklemesini kınadı.

Suudilerin IŞİD’e lojistik ve finans desteği sağlamasına karşı çıkan Pakistanlı âlimler, Arabistan’ın IŞİD’e verdiği destekten bir an önce vazgeçmesini ve izlediği yanlış siyasetleri gözden geçirmesini talep etti.

Prees TV’ye konuşan Naim el-Hasan adlı Pakistanlı âlim, Arabistan’da camilere yönelik intihar saldırlarını, müslümanlara yönelik bir katliam olarak tanımlayarak saldırıları şiddetle kınadıklarını söyledi. Âlimler ayrıca Arabistan yönetiminden Ayetullah Şeyh Nemr hakkındaki idam hükmünü kaldırmasını istedi.

İmam Humeyni’nin vefat yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma programına da katılan âlimler, İmam Humeyni’nin şiarlarına sadık kalarak dünya mazlumlarından taraf olmaya devam edecekleri hususunda bir kez daha İmam Humeyni ile biat ettiklerini ilan ettiler.

Pakistan Caferi Koalisyonu Başkanı Abbas Kumeyli ise “İmam Humeyni’ye ait olan; mazlumları inanç ayrımı yapmaksızın bir çatı altında birliğe davet etme düşüncesinin hayata geçirilmesi gerekir. Bu İmam Humeyni’nin Müslümanlara mesajıydı. Müslümanlar, tek bir eksen etrafında birlik olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Abna

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.