Pakistan başbakanı: ABD yaptırımlarına rağmen İran’la iktisadi ilişkileri geliştireceğiz

  • 23 Nisan 2019
  • 2.070 kez görüntülendi.
Pakistan başbakanı: ABD yaptırımlarına rağmen İran’la iktisadi ilişkileri geliştireceğiz

İran’da temaslarda bulunan Pakistan başbakanı İmran Han, ABD’nin İran aleyhindeki yaptırımlarına rağmen İran ve Pakistan arasında iktisadi ilişkilerin gelişmesine ağırlık vereceklerini söyledi.

İmran Han, Tahran ticaret odası tarafından düzenlenen ve iki ülkeden işadamları ve sanayicilerin katıldığı oturumda yaptığı açıklamada, ”İran’ın 80 milyon ve Pakistan’ın 200 milyon nüfusuyla  çok büyük iktisadi güç olduklarını ve bunu iki ülkenin ve bölgenini yararına dönüştürebileceklerini” söyledi.

İmran Han, Güney Doğu Asya ülkelerinin ticaret hacimlerinin fazla olmasına işaretle, ”bugün bu ülkeler iktisadi açıdan çok büyük potansiyele sahipler ve yıllar öncesinden bu ülkeler arasında çok iyi ticari ve iktisadi ilişkiler başlamış ve günümüze kadar devam etmiştir ama maalesef Asya’nın batısı ve Pakistan, İran, Afganistan ve Hindistan arasında bu alanda istenilen bir ilişkiler olmamıştır” dedi.

Bu arada Tahran ticaret odası başkanı Mesud Hansari de, sözkonusu oturumda yaptığı konuşmada, İran ve Pakistan arasında ticaretin istenen düzeyde olmadığını belirterek, ”iki ülke arasındaki ticaret düzeyi arzulananın çok çok altında kalmıştır” dedi.

Hansari, ayrıca Amerika’nın İran aleyhindeki kanunsuz yaptırımlarına temasla, ”İran aleyhinde yeni ABD yaptırımları İran’ın başta komşuları olmak üzere  ülkelerle ticari ve iktisadi alanda yeni bir dönemin başlamasına vesile olmuştur” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.