Pakistan başbakanından Amerika’ya sert tepki

  • 28 Ocak 2018
  • 959 kez görüntülendi.
Pakistan başbakanından Amerika’ya sert tepki

Pakistan başbakanı Şahid Hakan, İslamabad ve Washington ilişkilerinin bozulmasından Amerika’nın sorumlu olduğunu söyledi.

Seher televizyonunun haberine göre, Pakistan başbakanı,  Washington Post gazetesine verdiği demeçte, ABD ve Pakistan ilişkilerinin yaklaşık 15 yıldır iyi olmadığını ve Trump’ın iktidara gelmesi ve Pakistan düşmanlığıyla bu ilişkilerin daha da kötüleştiğini  söyledi.

Pakistan’ın Amerika’nın iktisadi ve mali hiç bir yardımına ihtiyaç olmadığını söyleyen Pakistan başbakanı, ABD’nin terörizmle mücadele için yaptığı mali yardımın da zaten çok az ve yetersiz sevide olduğunu söyledi.

Pakistan başbakanı, Afganistan buhranının askeri yolunun olmadığını belirterek çatışan tarafların görüşmeler yoluyla bu savaşa son vermeleri gerektiğini söyledi.

Bu arada Amerika’nın Afganistan’daki güçlerinin komutanı general James B. Hacker,  Pakistan’ın teröristlerin merkezleri aleyhinde girişimde bulunmadığı sürece Pakistan’a karşı baskılarını sürdüreceklerini söyledi.

Bilindiği gibi Amerikan başkanı Trump, geçen yıl ağustos ayında yaptığı açıklamada, Pakistan’ın teröristler için güvenli yer olarak nitelemiş ve bu durum Pakistan hükümetinin sert tepkisine neden olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.