Pakistan Ehli Sünnet Müslümanları şurasının Yemen Savaşını lanetlemesi

  • 24 Nisan 2017
  • 1.630 kez görüntülendi.
Pakistan Ehli Sünnet Müslümanları şurasının Yemen Savaşını lanetlemesi

Pakistan Sünni ittifak şurası, Pakistan ordusunun Suudi krallık rejimi liderliğinde koalisyon güçlerine katılıp Yemenli Müslümanları katliamdan geçirmesine izin vermeyeceklerini bildirdi.

Pakistan Sünni Müslümanlar Şurasının başkanı Sahip Zade Hamid Rıza yaptığı açıklamada, Pakistan Halkının başbakan Muhammed Navaz Şerife, Pakistan ordusunu Yemen savaşına göndermesine ve mazlum Yemen Müslüman halkının katliamına ortak olmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Sahip Zade Hamid Rıza Yemen halkına karşı savaşta yenik düşen Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçlerinin Amerika ve Siyonist İsrail rejiminin gönlünü almak ve onların isteği üzerine Yemen Halkına karşı savaş başlatıp sürdürdüğünü, Amerika ve İsrail rejiminin İslam ülkeleri arasında tefrika ve çatışma çıkarmak istediklerini vurguladı.

Pakistan Sünni Müslümanlar Şurasının başkanı Sahip Zade Hamid Rıza Pakistan’ın eski kara kuvvetleri komutanı Rahil Şerif’in Suudi hanedan rejiminin sözde koalisyon güçlerine katılmasının Pakistan’ın haysiyet ve şerefini zedelemekten başka bir sonuç doğurmayacağını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.