Pakistan eski başbakanı İranla ilişkilerin geliştirilmesini vurguladı

  • 16 Temmuz 2018
  • 1.369 kez görüntülendi.
Pakistan eski başbakanı İranla ilişkilerin geliştirilmesini vurguladı

İranla ilişkilerin stratejik olduğunu bildiren Pakistan eski başbakanı, iki ülkenin kendi ilişkilerini geliştirmeleri için büyük potansiyele sahip olduklarını bildirdi.

Dünya Barış Kurultayı toplantısına katılmak için Çin’in başkenti Pekin’de bulunan Pakistan eski başbakanı Şevket Aziz, İRNA ajansına yaptığı açıklamada, İslamabad ve Tahran’ın kendi ilişkilerini geliştirmeleri yönünde yüksek bir potansiyele sahip olduklarını ve bu potansiyelin en iyi şekilde kullanılması gerektiğini bildirdi.

İran’ın çok eski tarihe ve medeniyete sahip bir ülke olduğunu belirten Şevket Aziz, İslamabad’ın İran ile çok geniş siyasi, iktisadi ilişkiler içinde olmak istediğini söyledi.

Nükleer anlaşmayla ilgili olarak da İran’la sağlanan nükleer anlaşmanın çok şeffaf ve aydın bir anlaşma olduğunu ve İran’ın UAEA ile çok iyi bir işbirliği içinde olduğunu ve kendi sorumluluklarını yerine getirdiğini belirten Pakistan eski başbakanı, nükleer enerjinin barış amaçlı olarak kullanılmasının ülkeler açısında olumlu olduğunu ve İran’ın da bu enerjiden yararlanma hakkına sahip olduğunu ve ülkelerin bu enerjiden mahrum bırakılmamaları gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.