Pakistan, İran’ın Afganistan barış rolünü olumlu karşıladı

  • 04 Ocak 2019
  • 1.922 kez görüntülendi.
Pakistan, İran’ın Afganistan barış rolünü olumlu karşıladı

Pakistan dışişleri bakanlığı sözcüsü İslamabad’ın Afganistan barış sürecinde İran İslam cumhuriyetinin rol almasını olumlu karşıladığını duyurdu.

Muhammed Faysal islamabad’da haftalık basın toplantısında İRNA muhabirinin ” Tahran’da Taliban ile yürütülen müzakereler hakkında Pakistan tutumu ile ilgili” sorusuna verdiği yanıtta, Afganistan’da barışın gerçekleşmesi için çalışmaların devam etmesi ve başarılı olması için bölgesel işbirliğinin özel önem taşıdığını söyledi.

Pakistanlı yetkili ayrıca islambad’a göre Afganistan komşuları bu ülkede barış sürecinin gerçekleşmesi için çalışmaları gerektiğini belirtti.

Muhammed Faysal ayrıca Pakistan dışişleri bakan Şah Mahmud Kureyşi’nin İran, Çin, Rusya ve Katar ziyaretlerine de işaretle, Pakistan politikasının bölgesel ilişkileri yayma doğrultusunda olduğunu söyledi.

Bazı medya çevrelerinde Pakistan askerlerinin Yemen’e sevkedildiğine dair haberleri de tekzip eden dışişleri bakanlığı sözcüsü ayrıca siyonist rejim adının Pakistan göç yasaları listesine yer aldığına da değinerek pakistan’ın siyonist rejim israil’i tanımadığını da sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.