Pakistan İslami Cemaat Partisi Genel Sekreteri: Pakistan halkı ve hükümeti, İran İslam Cumhuriyeti’ni seviyor

  • 02 Nisan 2018
  • 1.278 kez görüntülendi.
Pakistan İslami Cemaat Partisi Genel Sekreteri: Pakistan halkı ve hükümeti, İran İslam Cumhuriyeti’ni seviyor

Pakistan İslami Cemaat partisi genel sekreteri ülke halkı ve hükümetinin İran İslam Cumhuriyetini sevdiklerini söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti dış ilişkiler stratejik konseyi başkanı Kemal Harrazi Pakistan’ın Lahur kenti ziyareti devamında İslami Cemaat partisi genel sekreteri ve eski senato üyesi Serac el-Hak ile bir araya geldi.

Serac el-Hak Pakistan ve İran İslam Cumhuriyeti ilişkilerinin sadece siyasi ve hükümet çerçevesinde olmadığını, olaya inanış bakışının da söz konusu olduğunu söyledi.

El-Hak bazen dış baskılar nedeni ile iki ülke arasında mesafeler oluşsa da halk ilişkileri düzeyinde bir değişikliğin olmadığını söyledi.

Pakistanlı siyaset adamı ayrıca son günlerde Filistinlilerin katliam edilmesine işaretle, Filistinlilere destek verdiklerini, onların kendi topraklarını savunmalarını övdüklerini ve siyonist rejime karşı müslümanların birleşmesi gerektiğini söyledi.

Yapılan görüşmede İran İslam Cumhuriyeti dış ilişkiler stratejik konseyi başkanı Kemal Harrazi de Afganistan ve Suriye konuları ile İran ve Pakistan ilişkileri hakkında görüşlerini bildirdi.

Pakistan ziyareti kapsamında İslamabad, Karaçi ve Lahur’a giden Harrazi, İslamabad’da kentin siyasi aktivistler ve seçkin şahsiyetlerine bir konuşma yaptı, Pakistan alimler cemiyeti genel sekreteri ile görüştü.

İran İslam Cumhuriyeti dış ilişkiler stratejik konseyi başkanı Kemal Harrazi ayrıca Karaçi kentinde Send eyaleti valisi Muhammed Zubeyir, eyalet başbakanı Seyid Murad Alişah ve eski cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile bir araya geldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.