Pakistan Ordusundan İran’ın Teklifine Sıcak Karşılama

  • 02 Mart 2019
  • 2.010 kez görüntülendi.
Pakistan Ordusundan İran’ın Teklifine Sıcak Karşılama

Pakistan Ordu sözcüsü Asıf Gafur, İran İslam cumhuriyetinin Yeni Delhi- İslamabad arasındaki gerilimin düşürülmesi ve sorunların barışçıl yollardan çözümlenmesine katkıda bulunma teklifini sıcak karşıladıklarını belirtti.

İRNA’nın bildirdiğine göre Pakistan Ordu sözcüsü Asıf Gafur, İslami İran dışişleri bakanı Muhammet Cevat Zarif’in Pakistan’lı mevkişdaşı ile yaptığı telefon görüşmesinde Tahran’ın Pakistan ve Hindistan arasında sorunların barışçıl yollardan çözümlenmesi yönünde katkıda bulunmaya hazır olduğu yönündeki açıklamalarıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine İslamabad yönetiminin İran’lı dostlarının tekliflerini sıcak karşıladığını söyledi.

İran’ın son bölgesel olaylar konusundaki tavrını takdir ettiklerini kaydeden Pakistan Ordu sözcüsü Gafur, İslamabad’ın Tahran ile dostane ilişkilerinin hiçbir şekilde Pakistan ile Hindistan arasındaki ilişkilere benzemediğini vurguladı.

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevat Zarif, Hindistan ve Pakistan arasındaki çatışmalar hakkında endişesini dile getirerek, taraflara sağduyu çağrısında bulunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.