Pakistan’da Ölü Sayısı 130’a Çıktı…

  • 16 Aralık 2014
  • 777 kez görüntülendi.
Pakistan’da Ölü Sayısı 130’a Çıktı…

Pakistan’ın Peşaver kentinde Taliban tarafından bir okula düzenlenen baskında yaralanan öğrencilerden 4’ünün hayatını kaybetmesi sonucu ölü sayısı 130’a çıktı.
Eyalet Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, hastanede tedavi altında olan öğrencilerden dördünün hayatını kaybettiği bildirildi.

Peşaver’de sabah saatlerinde askerin yönettiği, asker ve sivil memurların çocuklarının bulunduğu okula Pakistan Taliban’ın düzenlediği baskında, açıklanan son rakamlara göre çoğu öğrenci 126 kişi ölmüş, 122 kişi yaralanmıştı. Ordu sözcülüğü öğrencilerden bir kısmının kurtarıldığını duyurmuştu.
Olayın ardından bölgeye giden Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü okula düzenlenen baskını “haince” diye nitelendirerek, baskın nedeniyle 3 günlük yas ilan edildiğini açıklamıştı.

Diğer yandan saldırıyı üstlenen Pakistan Taliban örgütünün sözcüsü Muhammed Horasani, “saldırıyı, hükümet tarafından öldürülen Taliban üyelerinin intikamını almak için yaptıklarını” söylemişti.
Pakistan ordusunun 15 Haziran’dan itibaren Kuzey Veziristan’da yerli ve yabancı uyruklu Taliban gruplarına karşı başlattığı Zarb-e Azb isimli operasyonda, şimdiye kadar yaklaşık bin 500 Taliban üyesi etkisiz hale getirildi. Bombalı saldırılar ve silahlı çatışmalarda 100’ü aşkın asker de hayatını kaybetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.