Pakistan’da Sindh ve Pencap eyaletlerinde seçim yapılıyor

  • 31 Ekim 2015
  • 721 kez görüntülendi.
Pakistan’da Sindh ve Pencap eyaletlerinde seçim yapılıyor

Pakistan’da Sindh ve Pencap eyaletlerinde halk, bugün sandığa gidiyor, yapılan yerel seçimlerde ilk kez ordu güvenliği sağlamak için görev başında olacak.

Pakistan’da Sindh ve Pencap eyaletlerinde halk, bugün yerel seçimler için sandığa gidiyor. Her seçim sonrası hile yapıldığı iddialarının yükseldiği ülkede, yarın yapılacak yerel yönetim seçimleri güvenliğinin, ordu tarafından sağlanmasına karar verildi.

Pakistan’da Ordu Bilgilendirme Servisi (ISPR), cumartesi günü oy kullanma merkezlerinin güvenliğinin ordu tarafından yapılacağını duyurdu. ISPR’ın yayınladığı bildirgede, ‘Seçimlerin güvenliğini ordu sağlayacaktır. Ancak seçimlerin yürütülmesi işi Pakistan Seçim Komisyonu tarafından gerçekleştirilecektir.’ kararı duyuruldu.

Pakistan Tehreek-e-İnsaf (PTI), Pakistan Halk Partisi (PPP) ve Cemaat-i İslami (JI) dahil Muhalefet partileri yerel seçimler sırasında ordu personelinin konuşlandırılması talep etmişti.

Seçimler ilk aşamada, Punjab s Lahor, Faisalabad, Gujrat, Chakwal, Bhakkar, Nankana Sahib, Kasur, Pakpattan, Okara, Lodhran, Vehari ve Bahawalnagar ilçelerinde yapılacak.

İkinci aşamada ise Sukkur, Khairpur, Ghotki, Larkana, Shikarpur, Jacobabad bölgelerinde oy kullanma işlemleri gerçekleştirilecek. Depremden en çok etkilenen afetzedelerin olduğu Kamber ilçelerinde oylama ise yarın yapılacak.

Pakistan’da muhalefet partilerinden Pakistan Tahriki İnsaf (PTI) partisi 2013 yılında yapılan genel seçimlere hile karıştığını iddia etmiş ve ülke genelinde seçimlerin tekrarlanması için protestolar düzenlemişti. Protestolardan en çok başkent İslamabad etkilenirken, protestocular Pakistan devlet televizyonu PTV’yi işgal etmiş ve meclis binasının bahçe kapılarını kırmıştı. Protestocular yaklaşık 4 ay boyunca resmi binaların bulunduğu Kırmızı Bölge’de, çadırlar kurup gösterilerine devam etmişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.