Pakistanlı diplomat: ABD bizden İran’ı karıştırmamızı istedi

  • 18 Mart 2018
  • 1.227 kez görüntülendi.
Pakistanlı diplomat: ABD bizden İran’ı karıştırmamızı istedi

Pakistanlı bir diplomat, ABD’nin İslamabad yönetiminden Aralık ayında İran’da gerçekleşen protestoları körüklemek istediğini belirtti.

Paktribune’nin haberine göre, Pakistanlı bir diplomat Aralık ayının son günlerinde ekonomik sıkıntılar nedeniyle İran’da gerçekleşen protestolarla eşzamanlı olarak ABD’nin Pakistan’dan İran’a bazı çetelerin gönderilmesine yol açmasını istediğini, ancak bu talebin İslamabad yönetimi tarafından karşılanmadığını bildirdi.

Adının açıklanmasını istemeyen Pakistanlı diplomat, ABD’nin bölgede tehlikeli ve kışkırtıcı bir politika yürüttüğüne dikkati çekerek, “Tahran-İslamabad ilişkileri önemli ve stratejiktir. Bu ilişkilerin kendi elimizle zedenlenmesini istemeyiz. İslamabad yönetimi, komşu ülkenin içişlerine hiçbir şekilde karışmaz” ifadelerini kullandı.

Aynı kaynak, İran topraklarına bazı çeteler ve grupların girmesine izin verme talebinin ABD’nin İslamabad Büyükelçisi tarafından Pakistanlı yetkililere iletildiğini belirterek, Beyaz Saray’ın başka ülkelere de aynı teklifte bulunup bulunmadığından haberdar olmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.