Palmira-Şam Karayolunun Tamamen Kurtarıldı

  • 26 Nisan 2017
  • 1.018 kez görüntülendi.
Palmira-Şam Karayolunun Tamamen Kurtarıldı

Suriye Ordusu ve müttefik kuvvetler, Şam ve Palmira Karayolunu tamamen kurtararak, IŞİD teröristlerinin yardım kanalını kesmek ve Suriye çölünde daha fazla bölgeyi teröristlerden temizlemek için operasyonlarına devam ediyor.

Palmira-Şam Karayolunun kırk kilometreden fazlası, IŞİD teröristlerinin yardım kanallarını kesmek ve Suriye’de daha fazla bölgeyi teröristlerden temizlemek için antik şehir Palmira’nın güney batısına doğru ilerleyişine devam eden Suriye Ordusunun kontrolüne geçti.

Suriye çölünün içerisine kadar uzanan ve Suriye Ordusunun tamamen kontrolü ele geçirmeye çalıştığı bu karayolu, Palmira şehrini Humus şehrinin doğu kırsalındaki Karyatayn ve Şam’ın kuzeydoğu kırsalındaki El-Zamir bölgesine bağlamaktadır. Bu karayolunun stratejik önemi, ordunun buraya tamamen hâkim olması halinde Humus’tan Şam’a kadar bütün dağlar boyunca güvenliğin sağlanmasında ve IŞİD’in doğu cephelerinde kuşatma altına alınmasında gizlidir.

Suriye Ordusu, Palmira etrafında tam anlamıyla güvenliği sağladıktan sonra, Palmira- Şam stratejik karayolunda temizleme operasyonlarına başlayacaktır ve ordu kısa bir süre içinde büyük bir başarı sağlamış, başta stratejik olarak Megale El-Sukra’yı kurtarmış ve teröristlerin en sağlam kalelerinden sayılan Humus’un doğu kırsalında Karyatayn’dan El-Ebter dağlarına doğru yoluna devam etmiştir.

Ordunun hızlı ilerleyişi, yüksek tepelerde mevzilerini güçlü bir şekilde korumalarına dayalıdır ve bu güç, orduya bu bölgelere hâkim olma ve daha geniş alanları ve aynı zamanda Humus’un doğu kırsalında terörist grupların asıl merkezleri sayılan ve uzun zamandır IŞİD’in işgali altında bulunan ve ordunun kurtarmaya çalıştığı ekonomik ve önemli mevzileri hedefi altına almasına imkân sağlamıştır.

Suriye ordusu Humus’un doğu kırsalından Şam’ın kuzey doğu kırsalındaki El-Zamir bölgesine kadar uzanan Palmira şehrinin güneyindeki yollarda güvenliği sağlama kararı almıştır. Ordu bu şekilde IŞİD teröristlerini doğu bölgelerinde izole edecek ve batı tarafından onlara yardım sağlanan yolları kesecektir ve sonuç olarak Suriye çölündeki birçok cephenin kaderini Suriye ordusu lehine çevirecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.