Palmira ve Tedmur Tamamen Suriye Ordusunun Kontrolünde

  • 27 Mart 2016
  • 837 kez görüntülendi.
Palmira ve Tedmur Tamamen Suriye Ordusunun Kontrolünde

Suriye ordusu ile Halk Savunma Güçleri Homs kırsalının doğusu Tedmur Bölgesinde IŞİD çeteleri ile şiddetli ve kahramanca çatışmalar ardından Antik Palmira Kenti ve Tedmur Kentini bu sabah tekfircilerden tamamen temizleyip bölgenin güvenlik ve kontrolünü ellerine geçirdi.

Tedmur Kentinin tamamen terörden arındırıldığını ilan eden askeri kaynak SANA’ya açıklamasında; Suriye ordusuna tabi bomba imha ekiplerinin derhal kentte arama tarama operasyonu başlattıklarını söyledi. Kaynak IŞİD tekfircilerinin yok olmadan önce özel ve kamu mülklere yarleştirdikleri yüksek sayıda bubi tuzağının etkisizleştirildiğini sözlerine ekledi. Kaynak çetelerin vatandaşların evleri ve tarihi eserleri havaya uçurmak amacıyla yüzlerce bomba düzeneği ve mayın yerleştirdiklerini, tüm bunların uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Tedmur Bölgesini terörden temizleme operasyonlarda aralarında yabancı ve saha komutanlarının bulunduğu yüzlerce teröristin öldürüldüğüne dikkat çeken kaynak; yüzlercesinin de cephane ve silahlarını arakalarında bırakarak çaresiz Badiye Bölgesinin derinliklerine kaçtıklarını belirtti. Kaynak suriye ordusunun kaçan teröristleri kovalama operasyonlarını sürdürdüklerini ifade etti.

Saha kaynakları ise çatışmalarda öldürülen teröristlerin sayısının 450’den fazla olduğuna işaret etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.