Pentagon Yavaş Yavaş Açılıyor: İran’ın Saldırısında 50 Asker Yaralandı

  • 29 Ocak 2020
  • 1.447 kez görüntülendi.
Pentagon Yavaş Yavaş Açılıyor: İran’ın Saldırısında 50 Asker Yaralandı

Pentagon İran’ın Ayn el Esed üssüne saldırısında asker zayiatı ile ilgili adeta damlatma sistemi ile verdiği haberlerde en son yaptığı açıklamada 50 amerikan askerin beyin sarsıntısı geçirdiklerini açıkladı.

İRNA’nın bildirdiğine göre pentagon sözcüsü Tomas Campel bu sabah yayınladığı bildiride “Bugüne kadar Amerikan askeri güçleri arasında 50 beyin travması vakası teşhis edildi” dedi.

Campel 50 askerden 31’inin Irak’ta tedavi görerek görev yerlerine döndüklerini, 18’inin de daha detaylı tedavi için Almanya’ya sevk edildiklerini belirtti.

Campel ayrıca bir askerin de Kuveyt’e intikal ettiği fakat onun da görev yerine döndüğünü söyledi.

Hatırlanacağı üzere İran, devrim muhafızları Kudüs gücü komutanı Kasım Süleymani ve beraberindekilerin Bağdat’ta Amerika tarafından terör saldırısına uğrayarak şehit edilmesine misilleme olarak Amerika’ya ağır darbe vuracağına dair sözü üzerine 8 Ocak tarihinde Amerika’nın Irak’ta Ayn el Esed üssüne füze yağdırdı.

Amerika başkanı Donald Trump söz konusu saldırıda can kaybı ve yaralı olmadığını iddiasına rağmen Washington arada bir olayda bazı askerlerin yaralanması ile ilgili bazı haberler yayınlıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.