Petro Poroşenko: Ukrayna’da sıkıyönetim bugünden itibaren başladı

  • 28 Kasım 2018
  • 1.690 kez görüntülendi.
Petro Poroşenko: Ukrayna’da sıkıyönetim bugünden itibaren başladı

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, dün yaptığı açıklamada, Ukrayna’da sıkıyönetimin yürürlüğüne Çarşamba saat 9 itibariyle başlanacağını bildirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı ve aynı zamanda başkomutan ünvanıyla kanuna göre sıkıyönetimi başlatma yetkisine sahip olduğunu ve bundan dolayı da askeri hükümet ilan ettiğini söyledi.

Ukrayna parlamentosu geçen pazartesi günü cumhurbaşkanının isteğine binaen ülkede 30 günlük askeri yönetim uygulanmasını onaylamıştı.

Bu arada Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Ukrayna savaş gemilerinin Karadeniz’deki provokasyonun ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le konuşmak istediğini ama Rus lideri telefonuna çıkmayınca Almanya Başbakanı Angela Merkel’i aradığını ileri sürdü.

Poroşenko’nun bu açıklamasını değerlendiren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Sputnik’e açıklamasında, “Başkanlar arasında herhangi telefon görüşmesi olmadı” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, Moskova’nın Azak Denizi ile Karadeniz’i birbirine bağlayan Kerç boğazında yaşanan gerilimle ilgili arabulucuya gerek görmediğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Paris’te düzenlenen basın toplantısında Kerç boğazında yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Moskova’nın, olayın arabulucuya gerek görülecek kadar ciddi boyutlara ulaşıp ulaşmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Lavrov, “Herhangi bir arabulucuya gerek görmüyorum. Bunun tamamen bir uygulama sorunu olduğunu düşünüyorum ve eğer Ukrayna tarafı, Avrupa’daki partnerleri gibi ileride bu tür olayların yaşanmamasını istemiyorsa, öncelikle Kiev’e çok net bir sinyalin gönderilmesi gerektiği ortada. Bunu biz değil, bu tür provokasyonların ileride önüne geçilmesi için Ukrayna yönetimiyle çok yakın temasta bulunanlar yapmalı” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.