Pezeşkian: Müslümanlar vahdetle düşmana mani olmalı

  • 20 Kasım 2018
  • 1.273 kez görüntülendi.
Pezeşkian: Müslümanlar vahdetle düşmana mani olmalı

İslami Şura Meclisi Başkanvekili Mesut Pezeşkian, Müslümanlar vahdetini korudukları takdirde hiç bir güç İslam ülkelerine tamah gözüyle bakamayacağını vurguladı.

İslami Şura Meclisi Başkanvekili Mesut Pezeşkian meclisin bugünkü oturumunun açılışında vahdet haftasını kutlayarak, her Müslüman İslam ümmeti arasında tefrika ve ihtilafları emri maruf ve nehyi münkerle halletmesi gerektiğini belirtti.

Müslümanların vahdet zaruretine vurgu yapan Pezeşkian, vahdet haftası Müslümanları vahdete doğru götürmesini umduğunu, bu vahdet sırf sözde değil, amelde de ortaya çıkması gerektiğini vurguladı.

İslami Şura Meclisi Başkanvekili Mesut Pezeşkian konuşmasının devamında tüm Müslümanların ilahi ipe sarılmaları ve ilahi emirleri yerine getirmeleri gerektiğini belirterek, Müslümanlar vahdetini korudukları takdirde hiç bir güç İslam ülkelerine tamah gözüyle bakamayacağını vurguladı.

Bugün 20 Kasım 2018’e denk gelen kameri 12 Rebiülevvel 1440, bir rivayete göre İslam Peygamberi’nin -s- kutlu doğum günü yıldönümü ve vahdet haftasının başladığı gün.

İran İslam Cumhuriyeti nizamının büyük kurucusu ve İslam dünyasında vahdet habercisi İmam Humeyni -ks- İslamî mezheplerin yakınlaşması için 12 – 17 Rebiülevvel günleri arasında kalan günleri vahdet haftası ilan etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.