Pompeo: ABD’nin siyaseti İran’a yönelik baskıları en üst düzeye çıkarmaktır.

  • 08 Haziran 2019
  • 975 kez görüntülendi.
Pompeo: ABD’nin siyaseti İran’a yönelik baskıları en üst düzeye çıkarmaktır.

Amerikan dışişleri bakanı Mike Pompeo, dün gece yaptığı açıklamada, ABD’nin siyasetinin İran’a yönelik baskıları en üst düzeye çıkarmak olacağını söyledi.

Mike Pompeo, İran’ın en büyük petro kimya holdingine karşı yaptırım kararı alınmasına işaretle, Amerika’nın İran’a yönelik yaptırım ve baskılarını arttırma yoluyla İran’ın bölgede sözde yıkıcı faaliyetlerini önlemek istediğini iddia etti.

Bu arada Amerikan ulusal güvenlik danışmanı John Bolton da Pompeo’nun açıklamasıyla eşzamanlı yaptığı açıklamada, İran’ın varlıklarını teröre destek vermekte harcadığını iddia etti.

Pompeo ve Bolton, daha önce de Trump’ın siyasetleri doğrultusunda İran’ı teröre destek vermekle suçlayan iddialar ve suçlamalarda bulunmuşlardı.

ABD, geçen yıl 8 mayıs tarihinde nükleer anlaşmadan çıktıktan sonra İran’a yönelik yaptırım ve baskılarını arttırmıştır.

İran cumhurbaşkanı Ruhani, 1 haziran tarihinde İranlı milli sporcuları kabulünde yaptığı açıklamada, Amerika’nın İran aleyhindeki siyasi ve iktisadi baskılarına temasla, ‘İran hiç bir zaman bu baskılara teslim olmadı ve olmayacak’ dedi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.