Pompeo, Almanya’dan Lübnan Hizbullah’ını Terörist İlan Etmesini İstedi

  • 01 Haziran 2019
  • 1.613 kez görüntülendi.
Pompeo, Almanya’dan Lübnan Hizbullah’ını Terörist İlan Etmesini İstedi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, üç hafta önce iptal ettiği Berlin ziyaretine başladı. Pompeo, Alman mevkidaşıyla görüşmesinde, Lübnan Hizbullah hareketinin Almanya tarafından terörist listesine alınmasını istedi.

Pompeo, dün Alman mevkidaşıyla yaptığı görüşmede, ABD’nin İngiltere gibi Hizbullah hareketini terör listesine almasını beklediğini söyledi.

İngiltere geçen şubat ayının sonlarında siyonist rejim İsrail, ABD ve Arabistan’ın isteği üzerine ve onları memnun etmek için  Lübnan Hizbullah hareketinin faaliyetlerini İngiltere’de yasaklamış ve bu hareketi terör örgütleri listesine almıştır.

ABD dışişleri bakanını Almanya’dan bu isteği, Almanya dışişleri bakan yardımcısı Niels Annen’in,  Lübnan Hizbullah hareketinin terör listesine alınmasına karşı olduğuna dair son zamanlarda yaptığı açıklamasının ardından geldi. Alman hükümeti adına Devlet Bakanı Niels Annen, Hizbullah’ın Lübnan’ın güvenliği için önemli olmayı sürdürdüğünü ve Hizbullah’ı “terör örgütü” olarak kabul etmeyeceklerini açıklamıştı.

Bu arada AB dış siyaset sorumlusu  Mogherini de, İngiltere’nin Hizbullah hareketini terör listesine almasının AB’nin Hizbullah’la ilgili kararını etkilemeyeceğini söylemişti.

Bilindiği gibi Amerika ve müttefiklerinin bölgede terörist faaliyetlerine karşı ciddi mücadele veren ve onların siyasetlerini yenilgiye uğratan Hizbullah’ın bu varlığı ve gücü, ABD ve işbirlikçilerinin bu örgüte yönelik baskılarının artmasının başlıca nedenidir.

Bu arada ABD ve Almanya dışişleri bakanları arasında görüşmede İran konusunda ihtilaf kendini gösterdi.Almanya dışişleri bakanı  Heiko Maas, İran konusunda Berlin ve Washington’un “ayrı yollardan ama aynı amaca ulaşmayı hedeflediğini” söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.