Pompeo’dan Iraklı yetkililere tepki

  • 01 Ocak 2020
  • 598 kez görüntülendi.
Pompeo’dan Iraklı yetkililere tepki

Irak halkının ABD Bağdat elçiliği karşısındaki gösterilerin sürmesiyle birlikte, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Irak Cumhurbaşkanı ve Başbakanını arayarak gösterilere tepki gösterip, dolaylı bir dille tehdit etti.

Fars haber ajansının verdiği habere göre, Irak halkının Bağdat’da ABD elçiliği önündeki gösterilerin başlamasıyla, Amerika Dışişleri Bakanı Pompeo, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Başbakan Adil Abdul Mehdi’yi telefonla arayıp, dolaylı bir şekilde tehdit edip, Amerika’nın kendi vatandaşlarını koruyacağını belirtti.

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus da yayınladığı bildiride, Iraklı yetkililerin ABD vatandaşları ve onların can ve mal güvenliğini korumakla sorumluluklarını ciddi bir şekilde yerine getirdiklerini ve garantiye aldıklarını belirtti.

Salı günü binlerce Iraklı, Amerika’nın Bağdat elçiliği önünde toplanarak, binanın girişindeki bazı bölümleri ateşe verip, duvarlardan  yukarı çıkıp Haşdüş Şabi bayrağını göndere çekmeye çalışıp, “Kahrolsun Amerika” sloganları attılar.

Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta ABD SİHA’ları Irak-Suriye sınırında Haşdüş Şabi güçlerinin mevzilerine saldırı düzenleyip, en az 30 kişinin şehit olması, 51’nin de yaralanmasına neden oldular.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.