Puribrahimi: Yaptırımlar İran’a asla durduramaz

  • 29 Kasım 2018
  • 1.292 kez görüntülendi.
Puribrahimi: Yaptırımlar İran’a asla durduramaz

İslami Şura Meclisi ekonomi komisyonu Başkanı Muhammed Rıza Puribrahimi İngiliz Büyükelçi Rob McCaire ile Tahran’a yaptığı görüşmede, yaptırımlar İran’ı asla durduramayacağını, İran milleti İslamî inkılabı zafere kavuştuğu günden bu yana bir çok yaptırımı tecrübe ettiğini vurguladı.

Çarşamba günü gerçekleşen görüşmede Puribrahimi Amerika devlitinin Bercam nükleer anlaşmasını ihlal etmesi ve tek yanlı yaptırım dayatmasına işaret ederek, İran milleti her zaman tüm yaptırımları başı dik ve başarılı bir şekilde geride bıraktığını vurguladı

İslami Şura Meclisi ekonomi komisyonu Başkanı Puribrahimi İran ve Avrupa arasındaki iktisadi ilişkilerin sürecine ivme kazandırmak gerektiğini belirterek, Avrupa sözünü ettiği ikili ilişkileri kolaylaştıracak mekanizmaları bir an önce hayata geçirmeki gerektiğini ifade etti.

Puribrahimi ayrıca İran ve İngiltere arasındaki iktisadi ilişkilerin geliştirilmesi için mevcut kapasitelere işaret ederek iki ülkenin çeşitli alanlarda işbirliğini geliştirmeleri gerektiğini belirtti.

Görüşmede İngiltere’nin Tahran Büyükelçisi Rob McCaire de uluslararası bir anlaşma olan Bercam nükleer anlaşmaya destek vermek ülkesinin çok önemli önceliği olduğunu belirtti. McCaire İngiltere yönetimi Amerika’nın Bercam nükleer anlaşmasından çekilmesine açıkça karşı çıktığını ve bu anlaşmaya bağlı kaldıklarını ve bağlı kalmaya da devam edeceklerini vurguladı.

İngiliz elçi McCaire ayrıca İngiltere ve AB’nin Amerika’nın Avrupalı firmalara dayattığı yaptırımları etkisiz hale getirmek için yürüttüğü çalışmaların hakkında bilgi verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.