Putin: Her füze savunma sistemini aşacak füzeler üretiyoruz

  • 13 Ekim 2019
  • 1.283 kez görüntülendi.
Putin: Her füze savunma sistemini aşacak füzeler üretiyoruz

Rusya devlet başkanı Putin, halihazırda Rusya’nın tüm füze savunma sistemini aşacak füzeler üretmeye çalıştığını söyledi.

Rusya’nın tüm füze savunma sistemini aşabilecek türdeki saldırı sistemlerini geliştireceğini vurgulayan Rusya devlet başkanı Putin, şöyle konuştu:

“Şüphesiz herhangi bir füze savunma sistemini aşabilecek türden sistemleri geliştirmek üzere çalışacağız. Bunu yapacağız ve bu şimdiden belli, zira füze savunma sistemleri balistik rota üzerinden uçan balistik füzelere karşı etkili oluyor. Oysa biz, bu türdeki füzelerin vasıflarını kat kat iyileştirmemizin yanı sıra şu anda dünyada hiç kimsede olmayan farklı silahlar da geliştirdik.”

Sputnik’in haberine göre Putin, Suudi petrol şirket Aramco’nun petrol tesislerine yönelik saldırıların arkasında kim olduğuna bakmaksızın Rusya’nın bu türdeki eylemleri kınadığını vurguladı.

Rus lider, “Tekrar etmek isterim ki, bu olayın arkasında her kim olursa olsun, biz bu türdeki eylemleri kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Suudi Arabistan’ı dost bir ülke olarak gördüğünü ifade eden Putin, enerji pazarının bu kilit aktörü ile iş birliğini geliştirme niyetinde olduğunun altını çizdi. Putin, “Suudi Arabistan’ı dost bir ülke olarak görüyoruz. Hem Kral, hem de Veliaht Prens’le çok iyi ilişkiler kurduk. İşbirliğimiz neredeyse her koldan gelişmeye devam ediyor” dedi.

Suudi Arabistan’ın ‘enerji alanındaki olanakları ve faaliyetleri bakımından’ dünya enerji pazarını ve genel olarak enerji sektörünü etkilediğini hatırlatan Putin, “Bu nedenle Suudi Arabistan, Kral ve (Veliaht) Prens (Muhammed) Bin Selman ile işbirliğimiz çok önemli ve biz, bu ilişkileri ileride de geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Putin, 14 ekim’de Arabistan’a resmi ziyaret gerçekleştirecek. Kremlin yardımcısı, Putin’in ziyaretinde Arabistan ve Rusya arasında 30 anlaşmanın imzalanmasının beklendiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.