Putin: İran Avrasya ekonomi birliği kalkınmasında yer almalı

  • 18 Haziran 2016
  • 1.110 kez görüntülendi.
Putin: İran Avrasya ekonomi birliği kalkınmasında yer almalı

Rusya devlet başkanı Putin, St.Petersburg’ta Uluslararası Ekonomi oturumu genel kurulunda yaptığı açıklamada, İran’ın Avrasya Ekonomik Birliği’ne (AEB) katılması gerektiğini söyledi.

Putin, Avrasya Ekonomik Birliği’nin faal hale gelmesi için İran, Çin ve Hindistan gibi ülkelerin yakın işbirliğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Putin, Avrasya Ekonomik Birliği’yle işbirliği yapmak için yaklaşık 40 ülke ve uluslararası kuruluş hazır olduğunu bildirdiğini belirtirken, Rusya’nın ayrıca, Avrasya Ekonomik Birliği ile Avrupa Birliği arasında işbirliğine sıcak baktığını uzmanların bu doğrultuda yatırım ve ticaret konusunda çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, konuşmasında Rusya-AB ilişkilerinin iyileştirilmesi çağrısında bulunarak, “Rusya, uzlaşmaya hazır. Ancak, Avrupa Birliği de uzlaşmaya istekli olmalı” dedi.

Rus lider kimseye kin beslemediklerini ifade ederek, “Avrupalı ortaklarımızla uzlaşmaya hazırız” ifadelerini kullandı. Uzlaşmanın iki taraflı olması gerektiğini vurgulayan Vladimir Putin, “Bu kesinlikle tek taraflı bir oyun olamaz” açıklamasını yaptı.

Putin, “Rusya-Avrupa ilişkilerinde güveni ve etkileşim seviyesini yeniden sağlamalıyız” dedi.

Rus lider, ülkenin anlaşma arayışında olduğunu kaydederek, Soğuk Savaş dönemine dönülmesini istemediklerini aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.