Putin: Suriye konusunda, İran, Rusya ve Türkiye üçlüsünün oturumu Ankara’da düzenlenecek

  • 17 Mayıs 2017
  • 1.193 kez görüntülendi.
Putin: Suriye konusunda, İran, Rusya ve Türkiye üçlüsünün oturumu Ankara’da düzenlenecek

Rusya devlet başkanı Putin, Türkiye, Rusya ve İran’ın üzerinde vardıkları Suriye’de ‘çatışmasızlık bölgeleri’ planı konusuyla ilgili olarak oturumun Ankara’da düzenleneceğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, dün Kremlin basın ofisinden yapılan açıklamada, şimdiki şartlarda, Suriye’de ateşkesin güçlendirilmesinin en önemli hedef olduğu ve böylece bu ülke sorununun siyasi yoldan çözüm süreci ortamının da hazırlanabileceğine vurgu yapıldı.

Rusya devlet başkanı Putin, ateşkes olmaksızın siyasi çözüm sürecinin başlamayacağını bildirirken, Suriye’de kalıcı bir ateşkesin sağlanması için çatışmasızlık bölgelerinin doğru bir şekilde oluşturulması gerektiğini söyledi.

Putin, Ankara’da Suriye ile ilgili oturumun yapılacağını ve İran, Rusya ve Türkiye’nin temsilcilerinin katılacağını ve temsilcilerin Suriye’de çatışmasızlık bölgelerinin sınırlarının belirlenmesi konusunda görüş alış verişinde bulunacaklarını söyledi.

İran, Rusya ve Türkiye 4 mayıs 2017 tarihinde Astana’da düzenlenen 4. Suriye oturumunda, Suriye’de 4 güvenli bölge oluşturulması konusunda anlaşmışlardı.

Sözkonusu bölgelerin oluşturulması planı ise 6 mayıs tarihinde yürürlüğe girdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.