Putin’den sınırda 150 bin askerle tatbikat emri

  • 18 Temmuz 2020
  • 5.529 kez görüntülendi.
Putin’den sınırda 150 bin askerle tatbikat emri

Rusya lideri Putin, ülkenin batı ve orta kesimindeki askeri birliklerin teyakkuz hazırlığını ölçmek amacıyla 150 bin askerle tatbikat emri verdi.

Onlarca silah sistemi, hava aracı ve savaş gemisiyle Ukrayna sınırı yakınında düzenlenen tatbikatın görüntüsü basına servis edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 150 bin askerin, 26 bin silah sisteminin, 414 askeri hava aracının ve 106 savaş gemisinin tatbikatta yer aldığı belirtildi.

Tatbikata ilişkin açıklama yapan Savunma Bakanı Sergey Şoygu, “Tatbikatlar, birliklerin ciddi terörist tehditlerin devam ettiği Rusya’nın güneybatısında askeri güvenlik sağlama yeteneğini değerlendirmek ve Kavkaz-2020 stratejik komuta ve personel tatbikatı için yapıldı” dedi.

Bakanlığın açıklamasında, “Rusya Genelkurmay Başkanı’nın kararı doğrultusunda Rus Silahlı Kuvvetleri tarafından Güney ve Batı askeri birimlerinde, merkezi bölgedeki münferit birliklerde, Kuzey ve Pasifik Filoları’nın hava indirme ve deniz piyade birliklerinde ani denetim gerçekleştiriliyor” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada Güney ve Batı askeri birimlerinde, Kavkaz-2020 tatbikatına hazırlık ve ordunun ülkenin güneybatısında güvenliği sağlama becerilerinin değerlendirilmesi amaçlandığı kaydedildi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.