Rabii: Müzakerelerin sonuç vermesi için kendi hakkımızdan taviz vermeyiz

  • 30 Haziran 2021
  • 1.551 kez görüntülendi.
Rabii: Müzakerelerin sonuç vermesi için kendi hakkımızdan taviz vermeyiz

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rabii, müzakerelerin sonuç vermesi için kendi haklarından taviz vermeyeceklerini, isteklerinin karşılanmaması halinde, müzakerelerin devamının yeni hükümete bırakılacağını söyledi.

Bugün düzenlediği basın toplantısında konuşan Hükümet Sözcüsü Ali Rabii, görüşlerinin tüm taraflar için açık ve net olduğunu ve bu görüşlerine vurgu yaptıklarına işaretle, nükleer anlaşma görüşmelerinin tüm tarafların karar vermesi gereken bir noktaya ulaştığını, ABD dahil karşı tarafların siyasi kararlarını açıklamalarını kaydetti.

Enerji, finans, bankacılık ve sigorta gibi İran ekonomisinin esas sektörlerine yönelik yaptırımların kaldırılması konusunda görüş birliğinin olduğuna dikkat çeken Rabii, tüm konular üzerinde mutabakat sağlanması halinde bir anlaşmanın gelişmesinden söz edebileceklerini vurguladı.

İran’ın Lübnan’a petrol tankerinin gönderilmesine ilişkin olarak da Sözcü, İran ve Lübnan’ın iki dost ve kardeş ülke olarak ilişkilerini güçlendirmeye devam ettiklerini, bir talep gelmesi halinde ciddiyetle inceleyeceklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.