Radikal düşünceler batı siyasetinin ürünü

  • 02 Ocak 2017
  • 1.233 kez görüntülendi.
Radikal düşünceler batı siyasetinin ürünü

İran İslami Şura Meclisinde Ehli sünnet milletvekili, bölgede İslam adına gerçekleştirilmekte olan terör eyleminin İslam dini öğretileri ile hiç bir bağlantısının bulunmadığını bildirdi.

İran İslami Şura Meclisinde Ehli sünnet milletvekili Celal Mahmutzade, dün Afganistan eyalet konseyi yetkililerinden  bir grupla yaptığı görüşmede radikal ve tekfiri düşüncenin bölgede var olması ve terör örgütlerinin faaliyetlerinin giderek artmasının batılı ülkelerce izlenen bölge siyasetlerinin bir ürünü olduğunu bildirdi.

bölgede mezhebi ihtilafların körüklenmesi yönünde İslam düşmanlarının büyük gayretler içinde olduklarını belirten İran İslami Şura Meclisinde Ehli sünnet milletvekili Mahmutzade, Şia-Sünni vahdetinin İslam ümmetinin zaruretlerinden olduğunu ve İran’ın bu önemli meselenin tahakkuku için tüm gayretlerini sarf edeceğini bildirdi.

Afganlı velayet konseyi yetkilileri de bu görüşmede İran’ın bölgenin en güvenli ve istikrarlı ülkesi niteleyerek, İran İslam Cumhuriyetinin Afganistan’da huzur ve güvenliğin sağlanması konusunda önemli bir rol ifa ettiğini belirttiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.