Rafah İçin SaÄŸlık Kompleksi Kampanyası…

  • 14 Mart 2015
  • 756 kez görüntülendi.
Rafah İçin SaÄŸlık Kompleksi Kampanyası…

Gönüllü aktivistler, basın mensupları ve yetkililerin iÅŸbirliÄŸi ile Gazze’nin Rafah bölgesine ihtiyacı karşılayacak bir saÄŸlık kompleksi inÅŸa edilmesi için “Rafah’ın hastaneye ihtiyacı var!” baÅŸlığıyla bir kampanya baÅŸlatıldı. Kampanyanın dünyaya duyurulması ve destek saÄŸlanması amacıyla Internette de twitter’de “Rafah’ın hastaneye ihtiyacı var” anlamına gelen bir isimle hashtag (genel mesaj ağı) oluÅŸturuldu.

Kampanyanın ilk duyurusu bugün (13 Mart Cuma) akşam saatlerinde Internet vasıtasıyla yapıldı. Kampanyayı başlatan dayanışma grubu mensupları aynı zamanda arzuladıkları sağlık kompleksi için öneri olarak bir proje taslağı da hazırladılar.

Kampanyanın tanıtım çalışmalarında, Gazze’nin güneyinde Mısır sınırı yakınında bulunan Rafah’ın iÅŸgal rejiminin geçtiÄŸimiz yaz gerçekleÅŸtirdiÄŸi operasyonda en fazla saldırıya hedef olan bölgeler arasında yer aldığı ve bu bölgede ikamet edenlerden çok sayıda insanın yaralandığı dile getirildi.

Kampanyaya destek veren aktivistlerden Abdullah Lavi kampanyayla ilgili açıklamasında ÅŸunları söyledi: “Rafah, liderlerinden ve askerlerinden birçok kiÅŸiyi Allah yolunda ÅŸehit olarak verdi… Rafah, el-Attar’ın ve Ebu Åžemale’nin beldesidir… Rafah bir Cuma gününde katliama maruz kaldı, büyük miktarda kan kaybetti.. Ama kelimenin tam anlamıyla hastane bulamadı.”

Rafah ve hemen bitişiğindeki Han Yunus aynı zamanda sınıra çok yakın olmasından dolayı işgal rejiminin ateşkesi ihlal eden saldırılarında da en çok hedef alınan bölgelerin başında yer alıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.