Rafah Kapısı’nın Açıldığı İlk Gün 361 Kişi Gazze Şeridi’nden Çıkış Yaptı…

  • 10 Mart 2015
  • 861 kez görüntülendi.
Rafah Kapısı’nın Açıldığı İlk Gün 361 Kişi Gazze Şeridi’nden Çıkış Yaptı…

Yaklaşık iki aydır kapalı olan Rafah Sınır Kapısı’nın Mısır yönetimi tarafından açıldığı ilk gün Gazze Şeridi’nin güneyindeki kapıdan 361 Filistinlinin çıkış yaptığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Rafah Sınır Kapısı kapalı olduğu için Gazze Şeridi’ne dönemeyen ve Mısır’da ve Arap ülkelerinde beklemek zorunda kalan 956 kişi de yine kapının açıldığı ilk gün Mısır’dan Gazze Şeridi’ne geçti.

Mısır yönetiminin kapıya gelen 37 kişiyi ise geçişine izin vermeyerek geri çevirdiği bildirildi.

Mısır yönetimi Rafah Sınır Kapısı’nı dün ve bugün (10 Mart Salı) insani haller nedeniyle açma kararı alırken, kapının sabah saat 09:00’dan akşam 17:00’ye kadar açık kalacağı ifade edildi.

Binlerce Filistinli Gazze Şeridi’nin işgal güçlerinin kontrolü dışında dünyaya açılan tek kapısı sayılan Rafah Sınır Kapısı’ndan geçerek çıkış yapmak isterken, binlerce kişi de Mısır’dan ve diğer Arap ülkelerinden Gazze Şeridi’ne dönmeyi bekliyor.

Mısır’da halkın oylarıyla seçilen meşru cumhurbaşkanını deviren askeri darbeden bu yana Rafah Sınır Kapısı Sina Yarımadası’ndaki olaylar ve güvenlik gerekçeleri bahane edilerek istisnai haller dışında kapalı tutuluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.