Rafah Sınır Kapısı İki Günlüğüne Her İki Yöne Açılacak

  • 02 Aralık 2015
  • 916 kez görüntülendi.
Rafah Sınır Kapısı İki Günlüğüne Her İki Yöne Açılacak

Filistin İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı tarafından bugün (2 Aralık Çarşamba) akşam yapılan açıklamaya göre Mısır yönetimi önümüzdeki iki gün yani Perşembe ve Cuma günleri Rafah sınır kapısını her iki tarafa da açma niyetinde olduğunu bildirdi.

Rafah kapısını iki günlüğüne açma uygulaması, 104 gün süren kapalı tutma uygulamasından sonra geliyor ki bu süre siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik ambargo uygulamasının başlamasından bu yana en uzun süreli kapalı tutma uygulaması olmuştu.

Mısır’ın Ortadoğu Haber Ajansı tarafından yayınlanan bir haberde de Mısır yönetiminin Rafah sınır kapısını Perşembe ve Cuma günleri yani yarın ve yarından sonra, insanî amaçlı geçişler ve iki tarafta yığılan isteklilerin geçişleri için iki taraflı açma kararı verdiği duyuruldu.

Kapının 104 günden beri kapalı tutuluyor olması sebebiyle Gazze tarafında geçiş için talepte bulunanların sayısı 25 bine ulaşmıştı ve bunların dört bin tanesini tedavi amacıyla Gazze dışına çıkmak zorunda olan hastalar oluşturuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.