Rafsancani: Oruç kullar için büyük bir ilahi nimettir

  • 10 Haziran 2016
  • 931 kez görüntülendi.
Rafsancani: Oruç kullar için büyük bir ilahi nimettir

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, oruç tutmanın Allah’ın kulları için büyük bir nimet olduğunu söyledi.

Ayetullah Rafsancani dün bazı bakanlıkların çalışanlarından bir grubu kabulünde, oruç tutmayı ilahi dinlerin ortak temel direklerinden biri olarak nitelerken, zira bütün ilahi ve beşeri dinlerde farklı şekillerde oruç tutmanın var olduğunu söyledi.

Ayetullah Rafsancani, orucun kişiyi ilahi emirleri yerine getirmeye hazırladığını belirterek, bu doğrultuda özel ibadetlerin ve infakın, nefis terbiyesinin, insanın kendini yetiştirmesi gibi hareketlerin olduğunu belirterek, Ramazan ayının bu açıdan müminler açısından çok zengin bir ay olduğunu söyledi.

Ayetullah Rafsancani, ayrıca İran’da güvenliğin ve İran halkının bilincinin arttırılmasını da büyük bir sermaye olarak nitelerken; halkın bilinçli ve uyanık olmasının yetkililerin, onarım, kalkınma ve ahlaki değerler, birlik ve beraberlik ve kardeşlik yolundaki görevlerinin daha da artmasına vesile olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.