Ayetullah Rafsancani Irak ulemasının terörizmle mücadeledeki rolüne vurgu yaptı

  • 12 Temmuz 2016
  • 853 kez görüntülendi.
Ayetullah Rafsancani Irak ulemasının terörizmle mücadeledeki rolüne vurgu yaptı

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, Irak ulemasının terörizmle mücadeledeki rolünün son derece önemli ve etkili olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Ayetullah Rafsancani, dün Tahran’da Irak Yüksek İslami Meclisi başkanı Ammar Hekim’i kabulünde yaptığı açıklamada, Felluce kentinin terör örgütü IŞİD’ın sultasından kurtarılmasını tebrik ederek, bu kentin kurtarılmasının ardından terör örgütünün de dağılma eşiğine geldiğinin görüldüğünü dile getirdi ve ”terör örgütü üyelerinin bundan sonra Irak’ın muhtelif şehirlerinde ve hatta bölgenin diğer ülkelerine dağılabileceğine” işaretle, ”Irak ve bölge alimleri, teröristlerin bundan sonraki girişimlerine karşı koymak için programları olmalıdır” dedi.

Sözkonusu görüşmede Seyyid Ammar Hekim de, Irak’ın iç gelişmeleri hakkında bilgi verirken, ”Irak’ın halihazırda iyi bir sürece doğru ilerlemekte olduğunu” söyledi.

Ammar Hekim, Felluce şehrinin nüfus dokusuna ve teröristlerin bu kenti ellerinde tutmaya çabalarına da işaretle; ”bu kentin teröristlerden kurtarılması, Bağdat halkının güvenliği için de kayda değer bir süreci beraberinde getirdi. Çünkü teröristlerin girişimlerinin yüzde 80’i Felluce odaklıydı’ dedi.

Ammar Hekim, teröristlerin halihazırda firarda olduklarını Kerbela’ya yakın olmalarından dolayı da karadan ve havadan ağır yenilgiye uğradıklarından halihazırda geriye kalanlarının Musul’a firar ettiklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.