Rahim Safevi: Amerika 100 milyar dolardan fazla silah sattı

  • 18 Ekim 2016
  • 1.100 kez görüntülendi.
Rahim Safevi: Amerika 100 milyar dolardan fazla silah sattı

İran İslam Cumhuriyeti başkomutanı yüksek danışmanı ve yardımcısı tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Suudi rejiminin 2010 yılından şu ana kadar Amerika’dan Ortadoğu’daki vekalet savaşı çerçevesinde 100 milyar dolardan fazla silah satın aldığını söyledi.

Yahya Safevi, dün İslam Dünyası ve Batı Asya Jeopolitik gelişmeleri seminerinde yaptığı konuşmada, Amerika ve batılı ülkelerin Arabistan, Kuveyt ve Katar’a sattıkları silahların çeşitliliği ve miktarına temasla, ”Arabistan’ın Yemen’e karşı kullandığı bombaların bazılarının her birinin fiyatının 5 milyon 300 bin dolar olduğunu söyledi.

Tümgeneral Safevi, batılı siyasetçileri ve onların bölgedeki müttefiklerine uyarıda bulunarak, bölgede oluşturdukları terör örgütlerinin kendileri için de istenmeyen sonuçları olacağını belirterek, ‘zira teröristler bir gün kendilerine destek verenler için de tehlikeli olacaklar ve onlar için de güvensizlik unsuru olacaklardır’ dedi.

Tümgeneral Safevi, İran’ın bölgede kalıcı barış ve güvenlikten yana olduğunu belirterek, İran’ın yaklaşık 65 aydır bölgeyi güvensiz hale getiren tekfirci terör örgütlerine karşı çok büyük kararlılıkla mücadele ettiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.