Rahimpur: İran ve Türkiye bölgenin en önemli iki ülkesidir

  • 22 Mayıs 2017
  • 1.257 kez görüntülendi.
Rahimpur: İran ve Türkiye bölgenin en önemli iki ülkesidir

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Rahimpur, Türk mevkidaşı Ünal Sedat’la görüşmesinde, karşılıklı ilişkilerin güçlendirilmesinin bölgedeki sorunların çözülmesine yardımcı olabileceğini bildirdi.

Bir ziyaret kapsamında Tahran’da bulunan Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Ünal İranlı mevkidaşı İbrahim Rahimpur ile bir araya geldi.

Görüşmede, ortak tarih, din ve kültüre dayanarak karşılıklı ilişkilerin arttırılması vurgulanırken siyasi, ekonomik, kültürel ve güvenlik konular da ele alındı.

Bu görüşmede iki ülkenin konumuna değinen Rahimpur, “İran ve Türkiye bölgenin en önemli iki büyük ülkesidir. Dolayısıyla Tahran ve Ankara arasındaki karşılıklı bölgesel işbirliğinin geliştirilmesi ikili ilişkileri güçlendirip bölgedeki sorunların çözülmesine de yardımcı olabilir” dedi.

Rahimpur sözlerinin bir bölümünde 16 Nisan’da yapılan anayasa değişikliği referandumunda elde edilen zaferden dolayı Türkiye’yi tebrik ederek, “İran olarak, Türk milletinin kararları ve iradesine saygı göstereriz” ifadesini kullandı.

Türk yetkili de Cuma günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden dolayı İran’ı tebrik ederek, “Bu seçimlerde katılım oranının yüksek olması seçmenlerin ülkelerinin geleceği konusunda kararlılığını gösteriyor” değerlendirmesini yaptı.

Yakın gelecekte düzenlenecek “İran-Türkiye Ortak Komisyon Toplantısı”nı da konuşan iki yetkili, terörle mücadele başta olmak üzere insan kaçakçılığı konusunda da fikir alışverişinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.