Rahimpur:Türkiye hükümeti bölge siyasetlerini değiştirmelidir

  • 15 Aralık 2014
  • 837 kez görüntülendi.
Rahimpur:Türkiye hükümeti bölge siyasetlerini değiştirmelidir

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı Asya ve Okyanusya yardımcısı, Türkiye’nin bölge siyasetlerinin değişmesinin bir zaruret olduğunu bildirdi.

Cumhuriyi İslami gazetesinin bugünkü sayısına bir demeç veren İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı Asya ve Okyanusya yardımcısı İbrahim Rahimpur, Türkiye’nin dünya ve bölge kamu oyunun aksine hareket ettiğini ve bunun için de kendi siyasetlerini gözden geçirmesi gerektiğini belirtti.

IŞİD terör örgütünün bölge istikrarını bozduğunu ve bu durumun Türkiye’nin iç konumunu da etkileyebileceğini belirten İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı Asya ve Okyanusya yardımcısı, Ankara yönetiminin kendi siyasetlerini IŞİD yoluyla hayata geçiremeyeceğini bilmesi gerektiğini söyledi.

İran ve Türkiye ilişkilerinin çok genişlediğini ve artık bu gibi meselelerin iki ülke ilişkilerini olumsuz etkileyemeyeceğini belirten İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı Asya ve Okyanusya yardımcısı Rahimpur, İran’ın Pakistan ve Afganistan gibi doğu komşuları ile ilişkilerinin geliştiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.