Raid Salah: “İsrail’in Olağanüstü Uygulamaları İslami Direnişi Zayıflatamaz”

  • 25 Aralık 2014
  • 925 kez görüntülendi.
Raid Salah: “İsrail’in Olağanüstü Uygulamaları İslami Direnişi Zayıflatamaz”

Filistin’in 1948’de işgal edilmiş bölgesindeki İslamî hareketin lideri Şeyh Raid Salah, İsrail yönetiminin Filistin İslâmî hareketine karşı başvurduğu olağanüstü uygulamalarının bu hareketi zayıflatamayacağını dile getirdi.

Şeyh Raid Salah Kudüs’e girişine ve sınır dışına çıkmasına konan yasağın işgal yönetimi tarafından dün dördüncü kez ve altı aylığına uzatılması münasebetiyle bugün (25 Aralık Perşembe) yaptığı ilk açıklamasında bu uygulamaların İslamî harekete karşı başvurulan olağanüstü uygulamalar olduğunu hatırlattı. Raid Salah işgal yönetiminin bu harekete mensup olanların özgürlüklerini kısıtlamak amacıyla başvurduğu bu uygulamalarda yerine göre sınır dışına çıkma, yerine göre Kudüs’e veya Mescidi Aksa’ya girme yasağı uyguladığını bunların sonuncusunun da kendisine karşı dün akşam verilen karar olduğunu dile getirdi.

Siyonist işgal rejimi İslâmî hareket lideri Şeyh Raid Salah’a karşı 2013 Eylül’ünden bu yana uyguladığı yasağı şimdiye kadar üç kez uzatmıştı. Filistin’in 1948’de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Ummu’l-Fahm şehrinde ikamet eden Şeyh Raid Salah, Mescidi Aksa’nın korunması için yoğun çabalarıyla ve yahudileştirme faaliyetlerine karşı tavırlarıyla tanınıyor. Bu konudaki çalışmalarından dolayı daha önce de değişik zamanlarda işgal yönetimi tarafından muhtelif zamanlarda tutuklandı ve hapis ya da özgürlüklerinden yoksun bırakılma cezalarına maruz bırakıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.