Rakka’da Sivillerin Kaçışı Hem IŞİD Hem de ABD Saldırılarıyla Engelleniyor

  • 10 Eylül 2017
  • 1.123 kez görüntülendi.
Rakka’da Sivillerin Kaçışı Hem IŞİD Hem de ABD Saldırılarıyla Engelleniyor

ABD öncülüğündeki sözde IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun ‘başarı’ elde etmek uğruna Suriye’de öldürdüğü sivillerin sayısı, Washington’la yakın bağları bulunan sivil toplum örgütleri ile Batı basınının da göz ardı edemeyeceği boyutlara ulaştı. Koalisyonun yoğun saldırısı, IŞİD’in de önlemeye çalıştığı sivil kaçışlarına engel teşkil ediyor.

Güvenilir raporlara göre, koalisyon güçlerinin ‘Rakka’nın geri alınması’ operasyonunu resmen başlattığı 6 Haziran gününden bu yana 150’si çocuk en az 860 sivil, bu güçlerin aralıksız süren ve neredeyse ‘hedef gözetmeyen’ saldırılarında hayatını kaybetti.

Foreign Policy’de (FP) kısa bir süre önce yayımlanan makalede, Suriye’nin Rakka kentinde artan sivil ölümlerine dair kanıtlara rağmen, koalisyon güçleri komutanının bu kayıpları reddettiğine dikkat çekildi. Gözlem grubu Airwars’un Rakka’da bin 700’den fazla sivilin Mart 2017’den bu yana koalisyonun saldırıları sonucu hayatını kaybettiğini duyurduğunu anımsatan FP “Bu bulgular ve Birleşmiş Milletler [BM]organları ile sivil toplum kuruluşları tarafından doğrulanan kanıtlara rağmen Korgeneral Stephen J. Townsend, büyük çaplı sivil ölümlerini gösteren raporları abartı olarak tanımladı. General, bir olayda ise henüz koalisyon kendi soruşturmasını bile tamamlamamışken, iddiaları ‘inandırıcı değil’ diye nitelendirdi” ifadelerine yer verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.