Ramallah’ta çatışma

  • 28 Kasım 2014
  • 945 kez görüntülendi.
Ramallah’ta çatışma

Dün akşam (27 Kasım Perşembe) Batı Yaka’nın Ramallah şehrinin batısında yer alan Deyr Ammar köyü yakınlarında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışma meydana geldiği, işgalcilerin gençlere silahla ateş etmeleri sonucu iki Filistinli gencin yaralandığı haber verildi. Olayla ilgili haberde çatışmaların işgal güçlerinin köye baskın yapmaları üzerine başladığı ve gençlerden birine gerçek mermi diğerine de plastik kaplamalı mermi isabet ettiği ifade edildi.

İşgal güçleri, önce Deyr Ammar bölgesini askeri yönden kapalı alan ilan ederek bölgeye çok sayıda asker sevk ettiler. Baskın düzenleyen askerler toplanan kalabalığın üzerine de göz yaşartıcı bombalar ve ses bombaları attılar. Buna tepki gösteren gençler de baskıncı askerlere taşlarla karşılık verdiler. İşgalci askerlerin gençlere de silahla karşılık vermeleri üzerine iki genç yaralandı ve hastaneye sevk edildi.

İşgalci askerlerden bazılarının köyün içine kadar girdikleri ifade edildi.

Bölgenin hangi sebeple askerî yönden kapalı alan edildiği ve askerler tarafından baskın düzenlendiği hakkında ise bir bilgi verilmedi. İşgalcilerin baskın öncesinde köyün ana caddesinin üzerinde aydınlatma bombaları patlatmaları dikkat çekmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.