Ramazan Şerif: Dünya Kudüs Günü Filistin’i savunmada hamasettir

  • 01 Temmuz 2016
  • 1.081 kez görüntülendi.
Ramazan Şerif: Dünya Kudüs Günü Filistin’i savunmada hamasettir

İran’da Kudüs ve İntifada Kurumu başkanı Ramazan Şerif muhabirimize yaptığı açıklamada, Dünya Kudüs Günü’nü, Filistin milletini desteklemede büyük hamaset günü olduğunu söyledi.

Ramazan Şerif, yaptığı açıklamada bazı bölge ülkelerinin terör rejimi İsrail ile uzlaşmaları ve anlaşmalarını da kınayarak, Dünya Kudüs Günü’nde halkın Filistin halkına destek vermek amacıyla bir araya gelmesi ve yürüyüşler düzenlenmesindeki bir hedefin de, bazı bölge ülkelerinin siyonist suni İsrail rejimi ile ilişkilerini normalleştirmesi karşısında durmak olduğunu söyledi.

Ramazan Şerif, Dünya Kudüs Günü’nün mesajının Filistin’in mazlum halkının desteklenmesi ve siyonist rejime yönelik nefretin gösterilmesi olduğunu belirterek, bu yıl ayrıca tekfirci siyonist gruplara karşı da nefretin ilanı olduğunu bildirdi.

Ramazan Şerif, İran ve 80 ülkede Dünya Kudüs Günü yürüyüşleri ve etkinliklerinin düzenlenecek olmasına da temasla, son yıllarda, siyonist İsrail, onun bölgedeki müttefikleri ve uluslararası güçlerin İslam coğrafyasını çatışmalarla boğmak için yoğun çaba içinde olduklarını ve böylece Filistin davasının unutturulmak istendiğini söyledi.

Şerif, geçen yıl Kudüs intifadasının başlamasından bu yana en az 250 Filistinlinin şehit edilmesine de temasla, siyonist yahudi yerleşimciler arasında ve siyonist İsrail rejimi içinde intifadadan ciddi olarak korkunun olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.