Refah Sınır Kapısı 2 Günlüğüne Açıldı.

  • 21 Aralık 2014
  • 780 kez görüntülendi.
Refah Sınır Kapısı 2 Günlüğüne Açıldı.

Mısır yönetimi, Gazze sınırındaki Refah Sınır Kapısı’nı 2 günlüğüne açtı.
Gazze Sınır Kapıları İdaresi Müdürü Mahir Ebu Subhe, Mısır’da bekleyen Filistinlilerin Gazze Şeridi’ne geçmeye başladığını, Gazze’den çıkışlara ise sadece “insani durumlar için” izin verildiğini ifade etti. Kapının pazar ve pazartesi günü açık kalacağı belirtildi.

Gazze’deki Sınır Kapıları İdaresi de kapıdan bugün hasta, yurt dışında yaşayanlar ve yabancı ülkelerde oturma izni bulunanların, yarın ise öğrencilerin geçiş yapabileceğini açıkladı.

İsrail ablukası nedeniyle Gazze’nin dünyaya açılan tek kapısı Refah, Mısır’da 3 Temmuz 2013’teki askeri darbenin ardından sık sık kapatılıyor.

Son olarak 24 Ekim’de Kuzey Sina vilayetinde iki güvenlik noktasına düzenlenen saldırının ardından Mısır yönetimi, “terör sorununu kökünden çözmek” iddiasıyla bölgede 3 aylık olağanüstü hal ilan ederek, bu çerçevede Refah Sınır Kapısı’nı da kapatmıştı. Söz konusu tarihten bu yana, Mısır’da ve diğer ülkelerde beklemek zorunda kalan Gazzelilerin dönebilmesi için ülke yönetimi, Refah’ı 4 defa kısa süreliğine “tek yönlü” açmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.