Reisi: İran’ın ABD’ye yönelik net politikası, tüm yaptırımların kaldırılmasıdır

  • 05 Nisan 2021
  • 632 kez görüntülendi.
Reisi: İran’ın ABD’ye yönelik net politikası, tüm yaptırımların kaldırılmasıdır

İran yargı başkanı, İran İslam Cumhuriyeti’nin ABD’ye yönelik net politika ve stratejisinin tüm yaptırımların kaldırılması olduğunu vurguladı.

Reisi dün yaptığı açıklamada, İran’ın nükleer davaya yönelik stratejisinin İslam İnkılabı Rehberi tarafından belirlenmesine atıfta bulunarak, “Bugün İslam Cumhuriyetinin net politikası ve stratejisi, Amerikalıların İran’a karşı tüm yaptırımları kaldırması gerektiğidir.” dedi.

İstihbarat Bakanlığı yöneticileri ve personelinin bir etkinliğinde bu açıklamayı yapan Reisi, İran’ın nükleer anlaşmaya dönmesine de işaretle “Önce İran İslam Cumhuriyeti ABD’nin nükleer anlaşmaya dönmesi ve taahhütlerine bağlı kalması konusunda bir doğrulama testi yapacak ve ancak ondan sonra geri dönecektir” dedi.

Amerikalıların İran milletine karşı hep küstah planlar peşinde koştuğunu belirten Reisi, İslam İnkılabı Rehberi’nin, düşmanın yok etmek istediği milli haysiyet ve gururu korumanın çok önemli olduğuna vurgu yaptığını, ancak, bu stratejiyi izleyerek düşmanın amacına ulaşmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

İran Yargı Kurumu başkanı, hicri şemsi yeni 1400 yılının “üretime destek ve engellerin kaldırılması’ yılı olarak adlandırılmasını da ülkenin ihtiyaçlarına göre akıllı bir adlandırma olarak nitelendirdi ve İstihbarat Bakanlığı da dahil olmak üzere devletin bütün birimlerinin bu sloganı hayata geçirmek için hareket etmesi ve ortak işbirliğinde bulunmaları gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.