Renault: Yaptırımlara rağmen İran’da kalıyoruz

  • 16 Haziran 2018
  • 1.405 kez görüntülendi.
Renault: Yaptırımlara rağmen İran’da kalıyoruz

Fransa Renault firması genel müdürü dün yaptığı açıklamada Amerika’nın İran’a karşı yaptırımlarının geri dönmesine rağmen, İran’daki faaliyetlerini devam edeceklerini duyurdu.

İRNA’nın bildirdiğine göre Carlos Ghosn Renault firması yıllık yatırımcılar oturumunda yaptığı açıklamada, çalışmalarını azaltma pahasına olsa bile İran’dan çekilmeyeceklerini belirtti.
Fransa Renault firması ve İran Sanayi Geliştirme ve Yenileme Kurumu-İDRO 2017 yılında 780 milyon dolar değerinde işbirliği anlaşması imzaladılar.

Fransa ve Brezilya ardından sonra İran dünyada Renault ürünlerinin 3. Büyük pazarıdır.

Amerika başkanı Donald Trump Mayıs tarihinde İran’a karşı temelsiz suçlamalarını tekrarlayarak, Washington’un Bercam nükleer anlaşmasından çekildiğini ve İran’a karşı nükleer yaptırımların 3 ila 6 ay içinde tekrar uygulanacağını belirtti.

Amerika’nın bu hareketi ülke içinde ve uluslararası çapta büyük tepkiyle karşılaştı. İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Avrupa’nın Bercam nükleer Anlaşması’nda İran çıkarlarının korunması için Garanti vermeleri gerektiğini belirtirken 5+1 grubu diğer üyeleri Bercam nükleer anlaşmanın devam etmesi gerektiğini ve bu uluslararası anlaşmaya destek verdiklerini vurguladılar

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.