Rey El-Yevm Gazetesi: Netanyahu’nun İran’a Karşı Yönelttiği Tehdidi Uygulayacak Cesareti Yok

  • 21 Şubat 2018
  • 1.067 kez görüntülendi.
Rey El-Yevm Gazetesi: Netanyahu’nun İran’a Karşı Yönelttiği Tehdidi Uygulayacak Cesareti Yok

Rey el-Yevm Gazetesi yayınladığı bir yazıda, Siyonist Rejim Başbakanı’nın İran’a karşı yönelttiği son tehdide değinerek şunları yazdı: ‘Netanyahu, Münih’te düzenlenen güvenlik konferansında eline bir İHA parçası alarak, sadece İran’ın bölgedeki yardımcılarına değil, gerekirse İran’ın kendisine de saldırı düzenleyecekleri tehdidinde bulundu.

Kesinlikle bu tehdit özellikle Körfez bölgesindeki liderler olmak üzere bazı Arap liderlerin kulağına çok hoş geldi. Çünkü onlar İsrail’e sadece düşman olarak bakmamakla kalmıyor hatta bu rejime dost gözüyle bakıyorlar.

Netanyahu, ilk kez dört yıl önce dile getirdiği tehditlerini gerçekleştirmeyecektir. Çünkü bu tehditleri uygularsa büyük bedeller ödeyeceğini çok iyi bilmektedir.’

Rey el-Yevm Gazetesi aynı zamanda Amerika Dışişleri eski Bakanı John Kerry’nin Münih Güvenlik Konferansında İran ile yapılan Nükleer Anlaşmaya bağlı kalınması ve bu anlaşmanın devam etmesi gerektiği hakkındaki konuşmasına değinerek şunları yazdı: ‘Kerry’nin Avrupa ve dünyaya, özellikle de kendisinin Nükleer Anlaşmanın mimarı olması ve bu anlaşmanın sağlanması konusundaki bütün görüşmelere katılması dikkate alınarak, İran ile yapılan Nükleer Anlaşmaya bağlı kalınması yönünde yaptığı tavsiye çok doğru bir tavsiyeydi. Bu doğru bir tavsiyeydi çünkü Amerika Başkanı Donlad Trump’ın ve hükümetinin olumlu görüşüne dayanarak Binyamin Netanyahu’nun Nükleer Anlaşmaya alternatif olarak istediği şey bu anlaşmanın ortadan kalmasından başka bir şey değildir. Bütün Avrupa diyemesek de en azından onların büyük çoğunluğunun Kerry ile aynı görüşe sahip oldukları söyleyebiliriz. Kerry ve uzmanlar tarafından konferansta sunulan raporda dünyanın bir uçurumun eşiğinde olduğu ve Trump’ın ve politikalarının dünyanın bu uçuruma sürüklenmesini hızlandırdığı uyarısında bulunuldu. John Kerry, “Nükleer Anlaşmasız bir dünyanın nasıl göründüğünü biliyoruz ama şunu da biliyoruz ki, Nükleer Anlaşmanın varlığıyla bu dünya daha iyi bir yer olacaktır” ifadesinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.