Rima Halef’ten, BM Genel Sekreterinin siyonistlerin baskısı karşısında teslim olmasına eleştiri

  • 18 Mart 2017
  • 1.005 kez görüntülendi.
Rima Halef’ten, BM Genel Sekreterinin siyonistlerin baskısı karşısında teslim olmasına eleştiri

BM Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA) İcra Sekreteri Rima Halef, Siyonist İsrail rejimi ve müttefiklerinin İsrail konusundaki ırkçılıkla ilgili kendi raporunun yayınlanmasına izin vermeyeceklerinin malum olduğunu bildirdi.

Lübnan el-Meyadin Televizyonunun verdiği habere göre istifa etmiş olar BM Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA) İcra Sekreteri Rima Halef dün yaptığı açıklamada, yayınlanan siyonist karşıtı raporun geri alınması için siyonistler ve müttefiklerince BM Genel sekreteri Guterres’e ağır baskıların yapıldığının gizli-saklı olmadığını bildirdi.

Rima Halef, İsrail ve müttefiklerinin bu raporun yayınlanması ardından BM’ye ağır baskılarda bulunacaklarının önceden de beklendiğini belirtti.

BM Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA) İcra Sekreteri Rima Halef, dün Cuma günü BM Genel sekreterinin bu raporun kendisi bilgisi dışından yayınlandığını bildirerek geri çekmesini istemesi ardından görevinden istifa ettiğini açıklamış ve onun bu istifası kabul edilmişti.

Bu raporda siyonist İsrail rejimi, Filistinlilere karşı ırkçılık ve Apartayd’da bulunmakla suçlanmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.