Rıza Ameli: Savaş, tahakküm ve çocuk cinayeti canavarı Netanyahu dönemi sona erdi

  • 16 Haziran 2021
  • 1.611 kez görüntülendi.
Rıza Ameli: Savaş, tahakküm ve çocuk cinayeti canavarı Netanyahu dönemi sona erdi

İran Kültür İnkılabı Yüksek Konseyi Sekreteri Said Rıza Ameli, siyonist rejimin eski başbakanı, savaş, tahakküm ve çocuk cinayeti canavarı döneminin sona erdiğini vurgulayan bir bildiri yayınladı.

İRNA’ya göre, Said Rıza Ameli, dün konuyla ilgili yazdığı bir notta şöyle yazdı: “Savaş, tahakküm, çocuk cinayeti ve mazlum insanlara karşı kapsamlı eylem canavarı Netanyahu’nun sonu. Bugün dünyanın farklı ülkelerindeki insanlar canavarın devrilmesini kutladılar ve bu, dünyanın tüm zalimlerinin kaçınılmaz kaderi.”

Ameli, notta şunları yazdı: “Siyonist rejimin saldırganlığı bölge halklarına ve ülkelerine birçok krize neden oldu ve Filistin, Lübnan, Suriye ve bazı Müslüman ülkelerdeki insan hakları ihlallerinin, zulmün, tecavüzün ve mazlumların yerinden edilmesinin izlerinin görülmesine neden oldu.”

Sözkonusu yazıda, bölgesel denklemlerin her gün şeytani siyonist rejim İsrail ve müttefiklerinin aleyhine değişmekte olduğuna yer verildi.

Kültür İnkılabı Yüksek Konseyi sekreteri ayrıca, Filistin topraklarının işgali üzerine kurulan sahte rejimin ömrünün sona ermesinin ve çöküş seslerinin artık içlerden geldiğine yer verdi.

Makaleye göre, diktatör Netanyahu yolsuzluk, baskı, çocuk cinayeti, insanlığa karşı suçlar, terörizme destek ve tüm uluslararası sözleşmeleri ve BM İnsan Hakları Sözleşmesi’ni ihlal suçlarından dolayı iktidardan düşürüldü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.