Rızai: Direniş ekonomisi İslami İran’ın bağımsızlık ve izzetinin faktörü

  • 12 Ocak 2015
  • 842 kez görüntülendi.
Rızai: Direniş ekonomisi İslami İran’ın bağımsızlık ve izzetinin faktörü

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu sekreteri Muhsin Rızai,  direniş ekonomisinin, İran İslam Cumhuriyetinin bağımsızlık ve izzetinin  asıl  faktörü olduğunu söyledi.

Muhsin Rızai, dün İran’ın güneybatısında yer alan Mescidi Süleyman Petro Kimya Ünitesi’ni  ziyaretinde yaptığı açıklamada, İran milletinin  inkılab yıllarında ve sonrasında zorunlu savaş döneminde baskıların arttığı ve yaptırımların dorukta olduğu dönemde  ülkülerini direnerek koruduğunu söyledi.

Muhsin Rızai, Mescidi Süleyman Petro Kimya Ünitesi’nin yapımı ve orada ayrıca gaz ve petrolün petro kimya ürünlerine dönüştürülmesini direniş ekonomisinin bir neticesi ve simgesi olduğunu söyledi.

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu  sekreteri  Muhsin Rızai, batılı ülkelerin nükleer enerji bahanesiyle, İran’a yaptırım uyguladıklarını belirterek; halbuki uluslar arası atom enerjisi kurumu denetçilerinin  İran’ın nükleer faaliyetlerini düzenli olarak  denetlediklerini söyledi.

Muhsin Rızai, İran’ın hiçbir zaman nükleer bomba yapma peşinde olmadığını ve Amerika’nın yaptırımlarına da teslim olmayacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.