Rızai: Eğer Amerika yeni yaptırımları uygularsa buna ezici ve ciddi bir cevap verilecektir

  • 03 Aralık 2016
  • 1.034 kez görüntülendi.
Rızai: Eğer Amerika yeni yaptırımları uygularsa buna ezici ve ciddi bir cevap verilecektir

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu sekreteri Muhsin Rızai, Amerika Senatosu tarafından İran’a yönelik yaptırımların uzatılması kararına tepki göstererek bu girişimin gerçekte Amerika’nın Avrupa, Çin ve Rusya’yı da ciddiyete almaması olduğunu söyledi.

İSNA’nın haberine göre, Muhsin Rızai, sosyal paylaşım sitesi instgramdan yaptığı açıklamada, ”Eğer Amerika İran aleyhinde  yeni yaptırımları uygulamaya koyarsa buna ezici ve ciddi bir cevap verilecektir” dedi.

Muhsin Rızai, Amerika’nın yaptırımları uzatmasının BM Güvenlik Konseyi’nin   hiçe sayılması anlamına geldiğini  belirterek, bu durumun İran’ın da Amerika’ya karşı benzeri bir girişim için  elinin serbest kalmasına vesile olacağını söyledi.

Bu arada İran İslami Şura Meclisi  başkanlık heyeti  üyesi Ekber Rencberzade, Amerika’nın bu girişiminin nükleer anlaşma ve uluslararası kanunların çiğnenmesi olduğunu söyledi.

Rencberzade, Amerikan Senatosu ve Temsilciler Meclisi’nin bu girişimine karşı nükleer faaliyetlerin yeniden başlamasıyla ilgili olarak  iki veya üç acil girişim planının hazırlandığını belirterek, böylece Amerika’ya ciddi bir karşılık verilmiş olacağını söyledi.

Rencberzade, İran’ın bütün dünyaya anlaşmayı çiğneyen tarafın Amerika olduğunu gösterdiğini ve İran’ın  bu girişime karşı misillemede bulunmaktan ve kendisini savunmaktan başka çaresinin olmadığını belirtti.

Bilindiği gibi Amerikan Senatosu, geçen perşembe günü,  İran aleyhindeki Damato kanunu olarak  bilinen İran aleyhindeki yaptırımları on yıllığına daha uzatma kararı aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.