Roma’da Müslümanlar, protesto amacıyla dev Kolezyum’un önünde namaz kıldı

  • 22 Ekim 2016
  • 974 kez görüntülendi.
Roma’da Müslümanlar, protesto amacıyla dev Kolezyum’un önünde namaz kıldı

İtalya’nın başkenti Roma’da 2 bin Müslüman, mescitlerinin kapatılmasını protesto etmek için kentin simgelerinden Kolezyum’un önünde namaz kıldı.

Bangladeş asıllıların mensubu olduğu bir dernek tarafından düzenlenen etkinliğe İtalyan basınındaki haberlere göre yaklaşık 2000 kişi katıldı. Daha önce de 3 ayrı meydanda namaz kılarak tepkilerini gösteren grup, gösterilerin son ayağında mekan olarak antik Roma’dan kalma Kolezyum’un (Flavium Amfitiyatrosu) önündeki Konstantin Kemeri’nin bulunduğu meydanı seçti.

YENİ İBADET YERLERİ İÇİN İZİN İSTEDİLER

Müslümanlar, mescit olarak kullandıkları binaların İtalyan devleti tarafından yasa dışı oldukları gerekçesiyle kapatılmasını protesto etti. Namazın ardından yapılan açıklamalarda İtalyan hükümetine ve Roma kent yönetimine Müslümanların ibadetlerini yerine getirebilecekleri mekanlar açmaya izin verilmesi çağrısı yapıldı. Roma’da resmi olarak cami statüsünde bir tek Büyük Cami bulunuyor. Batı Avrupa’nın en büyük camisi olarak nitelenen Roma Büyük Camii’nin 12 bin kişilik kapasitesi bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.