Ruhani: 13 Aban (4 Kasım) dış emperyalizmle mücadele sembolüdür

  • 02 Kasım 2016
  • 920 kez görüntülendi.
Ruhani: 13 Aban (4 Kasım) dış emperyalizmle mücadele sembolüdür

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 13 Aban (4 Kasım 1979) gününü, dış emperyalizmle mücadele sembolü olarak niteledi.

İslami İran cumhurbaşkanı, dün gece Kültür inkılabı yüksek şurası oturumunda, İmam Humeyni ve İslam alimlerinin emperyalizmle mücadelesini takdire şayan olarak nitelerken, 13 Aban (4 Kasım) kapitülasyon ile muhalefetinden dolayı İmam Humeyni’nin sürgün edildiği tarihtir ki, bu, gerçekte dış emperyalizm ile aynı zamanda içerideki diktatörlüğe karşı da mücadelenin verildiği bir semboldür” dedi.

Ruhani, halk, üniversiteliler ve öğrencilerin İmam Humeyni’nin (r.a) başlattığı harekete katılmalarının, İran milletinin emperyalizm ve diktatörlüğe karşı normal tepkileri olduğunu belirterek, 13 Aban (4 Kasım 1979) tarihinin, emperyalizme karşı milli ve sosyal bir harekete dönüştüğünü söyledi.

Bundan 37 yıl önce 13 aban (4 kasım 1979) tarihinde İranlı üniversiteliler Amerika’nın İran İslam inkılabı aleyhindeki komplolarına karşı tepkilerini göstermek amacıyla Amerika’nın Tahran’da sözde büyükelçilik olarak kullandığı gerçekte ise casusluk yuvasını ele geçirmişlerdi.

İran halkı, İran’da İslam inkılabının zaferinden sonraki yıllarda, ’13 aban’ (4 kasım) tarihini, İslami İran’ın birliği ve gücünün göstergesi olarak ‘Dünya Emperyalizmine karşı Milli Mücadele Günü’ olarak kutluyor ve bütün dünyaya İslam inkılabının gerçek mesajı olan ‘Emperyalizme Karşı’ olduğunu haykırıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.