Ruhani: ABD emperyalizmi beşer camiası için koronadan daha tehlikeli bir virüs

  • 14 Nisan 2020
  • 7.811 kez görüntülendi.
Ruhani: ABD emperyalizmi beşer camiası için koronadan daha tehlikeli bir virüs

İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Venezuelalı mevkidaşı Nicolas Maduro ile yaptığı telefonla görüşmesinde, ABD emperyalizmini insanlık toplumu için koronadan daha tehlikeli bir virüs olarak nitelendirerek, ‘Amerikalı devlet adamlarının açgözlülüğü ve zorba davranışı, İran ve Venezuela gibi bağımsız uluslar üzerinde baskı yaratmaktadır’ dedi.

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ile telefonda görüşen Ruhani, ‘İran ve Venezuela, dayanışma ve işbirliği içinde ABD’nin istilacı ve eski virüsüne karşı yıllardır direnmişlerdir’ diye konuştu.

İran’ın koronavirüs ile ilgili plan ve eylemlerine, test kitleri ile ülkemizin hastane ve tıbbi malzeme ve tesisleri alanındaki diğer gerekli ürün ve kabiliyetlerine ve araştırma ve üretim alanında elde ettiği başarılara değinen Ruhani, ‘Koronavirüs ile mücadeledeki deneyimlerimizi dost ülke Venezuela ile paylaşmaya hazırız‘ diye belirtti.

OPEC Plus zirvesinde atılan adımlardan övgüyle bahseden Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ‘Üretimi azaltmak ve fiyatları dengeli bir duruma geri döndürmek için birlikte çalışmaya devam etmeliyiz’ değerlendirmesinde bulundu.

İki ülke arasındaki iş birliğinin devam etmesi gerektiğini ve İran ile Venezuela yetkililerinin iki ülkenin birbirine yardım edebilmesi için birlikte çalışması gerektiğini belirten Ruhani, ‘İki ülke arasındaki iş birliği ile ilişkilerin geliştirilmesi, kesinlikle iki büyük ülkeye fayda sağlayacaktır’ ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Ruhani ayrıca ABD’nin İran ile Venezuela’nın petrol üretimine karşı acımasızca ve yasa dışı ambargo uygulamasını uluslararası kurallara ve insani ilkelere aykırı olarak nitelendirdi.

Venezüela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro da bu görüşmede yaptığı açıklamada, İran devleti ve halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını ifade ederek, İran’ın koronavirüsle mücadeledeki başarısını övdü ve ‘İran ve Venezuela, emperyalizme karşı mücadelelerinde her zaman birleşti’ dedi.

“Bugün, tüm dünya ülkeleri koronavirüsle mücadelede ortak bir cephededir ve bu virüsün üstesinden gelmek zor bir iş olduğu için çok çaba ve iş birliği gerektirir’ diyen Venezuela Cumhurbaşkanı, İran’ın koronavirüsle mücadeledeki tecrübelerinden yararlanmak istediklerini belirterek, bu konuda iki ülke sağlık bakanlarının video konferans düzenlemesi çağrısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.